Restaurant
The kitchen is the domain of Fabien. He likes to prepare regional and traditional dishes with local based products: chicken thighs stuffed with morels, steaks of perch and trout, crusts of mushrooms …
The menus adapt to the seasons. The hunt celebrates autumn, cheeses warm up the winter and salads and grilled meat accompany the summer season .
Proposing wines from the four quarters of France, the wine card puts emphasis on the region of Jura and Franche-Comté. Yellow wine, ‘vin de paille’ and Macvin can even be enjoyed in a glass.
The menus adapt to the seasons. The hunt celebrates autumn, cheeses warm up the winter and salads and grilled meat accompany the summer season .
Proposing wines from the four quarters of France, the wine card puts emphasis on the region of Jura and Franche-Comté. Yellow wine, ‘vin de paille’ and Macvin can even be enjoyed in a glass.
Mentioning the breakfast, this is the moment of pleasure par excellence : Viennese pastries, orange juice, hand-made apple juice of the Jura, homemade jams, basket of fresh fruits, cereals, hand-made yoghurts, tea and coffee, all you can eat. (From 8am to 10am).
The restaurant room, spacious and bright, is in summer enriched by a terrace for dining.
Menu for 12 € at lunchtime, during the week, without drink.
Restaurant is closed on Sunday and Thursday evenings. Annuel leave in April and Octobre.


les menus
10€
Menu Enfant
- Saucisse Morteau / Frites
- ou
- Nugget ’s de filet de poulet / frites
- Surprise glacée
- Un sirop à l’eau
Servi jusqu'à 10 ans
15€
Formule Express
- Entrée du Jour
- Plat du Jour
- Assiette de Fromage
- ou
- Dessert du Jour
Du Lundi au Vendredi Uniquement
26€
Menu à 26 €
- Velouté de pois cassés , chips de Morteau et espuma de Mont d'or
- Joues de porc confites au vin rouge
- et ses garnitures
- Assiette de fromages du Haut Doubs
- ou
- Dessert au choix
32€
Menu à 32 €
- Terrine maison au Cote du Jura et salade verte
- Filets de truites de la Jougnena beurre blanc au Vin Jaune
- Et ses garnitures
- Assiette de fromages du Haut Doubs
- Dessert au choix
40€
Menu à 40 €
- Cassolette d'escargots de Bourgogne , brunoise de légumes au Pontarlier Anis
- Filet de sous noix de veau cuit en basse température aux champignons des bois et ses garnitures
- Assiette de fromages du Haut Doubs
- Dessert au choix
Les spécialités régionales
prix / personne et minimum 2 personnes (sauf gratin)
19€
Le gratin des chats gris ( Habitant de Métabief )
- Pommes de terre, Oignons
- Mont d'Or , Crème
- Saucisse de Morteau
- Salade verte
19€
Mont d'Or chaud au four
- Mont d'or cuit au four
- Pommes de terre
- Charcuterie
- Salade verte
19€
La Raclette du Haut Doubs
- Raclette
- Pommes de terre
- Charcuterie
- Salade verte
19€
La fondue Savoyarde
- Fondue Comtoise
- (comté fruité uniquement)
- Charcuterie
- Salade verte
à la carte
Les entrées | |
---|---|
Salade verte | 4.00 € |
Velouté de pois cassés , chips de Morteau et espuma de Mont d'or | 13.00 € |
Douzaine d’escargots en coquille au beurre persillé | 15.00 € |
Assortiment de charcuterie du Haut Doubs et salade verte | 14.50 € |
Terrine du chef au Cote du Jura et salade verte | 13.00 € |
Cassolette d'escargots , brunoise de légumes et Pontarlier Anis | 16.50 € |
Croute aux morilles et à la crème | 19.50 € |
Les poissons | |
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Duo de filets de truites de la Jougnena (Franco-Suisse) au Vin Jaune (Jura) | 19.50 € |
Filets de perches au beurre noisette | 19.50 € |
Filet de sandre au beurre noisette | 19.50 € |
Tagliatelles fraiches au saumon et crème à l’absinthe | 18.50 € |
Les viandes | |
---|---|
Joues de porc confites au vin rouge | 16.50 € |
Filet de sous noix de veau en basse témpérature aux champignons des bois | 26.50 |
Pièce de boeuf aux poivres verts | 20.50 |
Pièce de boeuf aux morilles et à la crème | 27.50 |
Fillet de sous noix de veau en basse température aux poivres verts | 22.50 € |