Restaurant

The kitchen is the domain of Fabien. He likes to prepare regional and traditional dishes with local based products: chicken thighs stuffed with morels, steaks of perch and trout, crusts of mushrooms …
The menus adapt to the seasons. The hunt celebrates autumn, cheeses warm up the winter and salads and grilled meat accompany the summer season .
Proposing wines from the four quarters of France, the wine card puts emphasis on the region of Jura and Franche-Comté. Yellow wine, ‘vin de paille’ and Macvin can even be enjoyed in a glass.

Mentioning the breakfast, this is the moment of pleasure par excellence : Viennese pastries, orange juice, hand-made apple juice of the Jura, homemade jams, basket of fresh fruits, cereals, hand-made yoghurts, tea and coffee, all you can eat.  (From 8am to 10am).

The restaurant room, spacious and bright, is in summer enriched by a terrace for dining.

Menu for 12 € at lunchtime, during the week, without drink.
Restaurant is closed on Sunday and Thursday evenings. Annuel leave in April and Octobre.  

fabien

les menus

 

10

Menu Enfant

  • Saucisse Morteau / Frites
  • ou
  • Nugget ’s de filet de poulet / frites
  • Surprise glacée
  • Un sirop à l’eau

Servi jusqu'à 10 ans

15

Formule Express

  • Entrée du Jour
  • Plat du Jour
  • Assiette de Fromage
  • ou
  • Dessert du Jour

Du Lundi au Vendredi Uniquement

 

 

26

Menu à 26 €

  • Velouté de pois cassés  , chips de Morteau et espuma de Mont d'or
  • Joues de porc confites au vin rouge
  • et ses garnitures
  • Assiette de fromages du Haut Doubs
  • ou
  • Dessert au choix

32

Menu à 32 €

  • Terrine maison au Cote du Jura et salade verte
  • Filets de truites de la Jougnena beurre blanc au Vin Jaune
  • Et ses garnitures
  • Assiette de fromages du Haut Doubs
  • Dessert au choix

40

Menu à 40 €

  • Cassolette d'escargots de Bourgogne , brunoise de légumes au Pontarlier Anis
  • Filet de sous noix de veau cuit en basse température aux champignons des bois et ses garnitures
  • Assiette de fromages du Haut Doubs
  • Dessert au choix

Les spécialités régionales

prix / personne et minimum 2 personnes (sauf gratin)

19

Le gratin des chats gris ( Habitant de Métabief )

  • Pommes de terre, Oignons
  • Mont d'Or  , Crème
  • Saucisse de Morteau
  • Salade verte

 

19

Mont d'Or chaud au four

  • Mont d'or cuit au four
  • Pommes de terre 
  • Charcuterie
  • Salade verte

 

19

La Raclette du Haut Doubs

  • Raclette
  • Pommes de terre 
  • Charcuterie
  • Salade verte

 

19

La fondue Savoyarde

  • Fondue Comtoise
  • (comté fruité uniquement)
  • Charcuterie
  • Salade verte

 

à la carte

Les entrées

 
Salade verte  4.00 €
Velouté de pois cassés , chips de Morteau et espuma de Mont d'or  13.00 €
Douzaine d’escargots en coquille au beurre persillé 15.00 €
Assortiment de charcuterie du Haut Doubs et salade verte 14.50 €
Terrine du chef au Cote du Jura et salade verte 13.00 €
Cassolette d'escargots , brunoise de légumes et Pontarlier Anis 16.50 €
Croute aux morilles et à la crème 19.50 €

Les poissons

 
Duo de filets de truites de la Jougnena (Franco-Suisse) au Vin Jaune (Jura)           19.50 €
Filets de perches au beurre noisette 19.50 €
Filet de sandre au beurre noisette 19.50 €
Tagliatelles fraiches au saumon et crème à l’absinthe 18.50 €
   

Les viandes

 
Joues de porc confites au vin rouge                                                  16.50 €
Filet de sous noix de veau en basse témpérature aux champignons des bois 26.50
Pièce de boeuf aux poivres verts 20.50
Pièce de boeuf aux morilles et à la crème 27.50
Fillet de sous noix de veau en basse température aux poivres verts 22.50 €


 

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